Afișez toate cele 2 rezultate

Cybergun – este un producator francez care activeaza din 1993, ceea ce il face unul dintre cei mai vechi din industrie. Marca sa comerciala este utilizarea pe scara larga a marcajelor de arme de foc pe armele sale de airsoft. CyberGun foloseste peste 20 de marcaje de la producatori emblematici precum Famas, Glock, Colt, FN Herstal, Mauser, Mossberg, Swiss Arms, Arsenal Firearms, Desert Eagle si Kalashnikov. Portofoliul CyberGun include, printre altele: replici ale emblematicelor pusti de asalt M4A1 si SCAR, diferite modele de AK, P90, replici pistoale Glock si mitraliere de companie M249 SAW.

Inainte ca cineva sa se gandeasca sa foloseasca replici pentru competitii, acestea au fost vandute ca modele de colectie, adesea pentru auto-asamblare. Functia de a trage bile de plastic a fost doar un plus, iar producatorii s-au concentrat in primul rand pe reproducerea cat mai atenta a detaliilor. La acea vreme, companiile producatoare de arme airsoft au inceput sa colaboreze cu producatorii de arme adevarate, folosind siglele si marcile lor comerciale. De-a lungul timpului, airsoftul a devenit o distractie care consta nu doar in colectionarea de replici, ci si in participarea la jocuri cu acestea. Cu toate acestea, pentru multi pasionati de arme, detinerea unei arme de airsoft cu o marca comerciala este inca importanta, mai ales ca replicile sunt din ce in ce mai folosite de grupurile militare, precum si de politie si unitatile militare reale – pentru antrenament tactic.

Implicarea producatorului in procesul de replicare variaza. De la acceptarea de a folosi numele, sigla sau marcajele complete, pana la participarea la procesul de productie. In cazul unor modele, piesele sunt fabricate din aceleasi materiale sau chiar cu aceeasi tehnica ca si cele reale. Nivelul de reproducere este uneori atat de ridicat incat partile exterioare selectate în unele tari trebuie să fie marcate intr-o culoare stridenta pentru a fi permise spre vanzare.